Menu
Obec Lendak
ObecLendak

Stretkarčíme online

Aktuálne informácie o našich detských stretnutiach a akciách v čase pandémie

Už od prvého stretka s deťmi v septembri sa im snažíme byť na blízku. Aj keď sa nám zásadne menia naše podmienky pre stretnutie, nemení sa naše poslanie. Chceme, aby deti zažívali radosť z viery v spoločenstve a aby všetci eRkári šírili čnosti v spoloČNOSTI aj v tomto čase. Pandémia, ktorá je aktuálne vo svete ovplyvnila aj našu činnosť.

 1, Detské stretnutia

 Zorganizovať stretnutie s deťmi v tomto čase je veľmi náročné, ale aj napriek tomu sme sa rozhodli zostať deťom takzvane “blízko na diaľku” a aspoň občas sa s nimi stretnúť na online stretku. Od septembra máme za sebou už niekoľko online stretnutí s deťmi, ktoré aktuálne fungujú v troch skupinkách. Stretávajú sa mladšie deti, staršie deti a dokonca sa stretávajú aj naši tínedžeri so svojimi animátormi v skupinkách. Taktiež aj naše animátorské stretká sú online. Na animátorských stretkách sa spoločne povzbudzujeme v službe, pripravujeme aktivity a snažíme sa využiť tento čas správne, aj v našom duchovnom raste.

Online stretnutia nie sú to pravé. Ich príprava je oveľa náročnejšia, no vďaka vynaliezavosti a kreativite našich animátorov to zvládame a deti sa tešia na stretnutia  s nami. Na kontakt s deťmi využívame hlavne videohovory cez aplikáciu ZOOM, ale taktiež im ponúkame rôzne výzvy, úlohy, kvízy alebo taktiež pre ne natáčame krátke videjká na danú tému stretka. Ak je to samozrejme možné, tak sa snažíme s deťmi stretnúť aspoň v malej skupinke, podľa aktuálne platných opatrení.

Kontakt s deťmi je základom pre našu radostnú službu. Chceme s nimi naďalej utužovať a rozvíjať naše vzťahy, a tak spoločne ísť v duchu nášho motta: "Radostnou cestou svedectva viery kráčame spolu malí i veľkí".  Nech nám v našich online stretkách pomáha aj bl. Carlo Acutis!

Zároveň pozývame všetky deti (mladšie, staršie a aj tínedžerov)na naše stretká (online a aj offline)! Kedy sú sa dozviete na našej FB stránke. :)

sviečka za nenarodené deti 2020

(Fotka zo sviečky za nenarodené deti 2020)

2, Detský čin pomoci (DČP)

Každoročne sa naše stretká v októbri venujú kampani s názvom “ Detský čin pomoci”. Ani tento rok, napriek situácii, nebol výnimkou. Témou tohto ročníka bolo “Stvorené pre nás”. 

 

Inšpirovali sme sa slovami pápeža Františka, ktorý v encyklike Laudato Si´ pozýva k zodpovednému správaniu sa k nášmu spoločnému domovu – k stvorenstvu. 

Počas kampane deti na spoločných stretnutiach spoznávali silu spoločenstva

a budovali v sebe zodpovednosť za stvorenstvo. K využívaniu dobier našej Zeme patrí aj úloha sa o planétu starať. Byť zodpovedný za stvorenstvo nie je vyhradené len na čas kampane, ale je niečím, čo treba rozvíjať celý život. V čase pandémie zvlášť povzbudzujeme deti a animátorov, aby sa zamerali na činy pomáhajúce stvorenstvu, ktoré je možné vykonať v bezpečných podmienkach. 

Detský čin sa už tradične skladá z prípravných stretnutí a následného vykonania praktických činov, inak nazývaných DOBROčinov. V tomto čase to bolo náročnejšie urobiť jeden praktický čin, ale na druhú stranu sa nám ich podarilo vykonať niekoľko v každej zapojenej rodinke. 

V našej farnosti sa zapojili všetky skupinky detí. Mávali online stretnutia, či plnili rôzne úlohy zamerané na ekológiu. Počas kampane sme vytvorili aj výzvu, v ktorej sme sa snažili byť ekologickejší, plniť zadané úlohy a následne mali deti možnosť získať aj odmenu v podobe ekologických darčekov, ak sa im podarilo splniť všetky úlohy. 

V neposlednom rade sme sa snažili byť nápomocný aj pre našu obec a vždy, keď to bolo možné sme šli pomôcť s upratovaním okolia a zbieraním smetí v okolí novo postavených oddychových altánkov.

 

V mene všetkých animátorov chceme poďakovať všetkým deťom a ich rodinkám za zapojenie sa a tešíme sa aj na budúci ročník!

Detský čin pomoci 2020 (1)Fotka z prvého stretka v septembri 2020Advetný veniec jednej zo zapojených rodín do DČP

(1. Fotka z DČP 2020 (vľavo), 2. Fotka z prvého stretka s deťmi v septembri 2020 (v strede), 3. Fotka Adventného venca zapojenej rodinky z DČP 2020 (vpravo))

3, Adventný program pre deti

Slovo advent pochádza z latinského „adventus“ a znamená zjavenie alebo príchod. Je to čas prípravy na príchod Toho, ktorého všetci očakávame - Ježiša.

Chceme deťom pomôcť v dobrej príprave na Vianoce v čase Adventu, a preto sme si pre ne pripravili zaujímavý program, pozostávajúci z týždenných výziev a krátkeho videjka. :) 

 

Všetky informácie nájdete aj na našej FB stránke alebo aj keď sa opýtate nejakého nášho animátora.

 

Budeme veľmi radi, ak sa aj Vaše deti zapoja do tohto Adventného programu!

 

Advetná výzva pre deti (1)

Dátum vloženia: 4. 12. 2020 12:00
Dátum poslednej aktualizácie: 4. 12. 2020 12:00
Autor: Správca Webu

Počet obyvateľov

5 571 k 31.12.2023
5 523 k 31.12.2022
5 461 k 31.12.2021
5 426 k 31.12.2020
5 358 k 31.12.2019

Kontakt na zimnú údržbu

+421 948 445 375

Zadanie e-mailovej adresy pre daňové účely

Žiadame občanov o zaslanie svojej e-mailovej adresy cez zverejnený formulár na stránke obce Lendak.
Pripravujeme zasielanie oznámení o výške dane a poplatku za komunálny odpad na e-mail. Občanom, ktorí nemajú svoj e-mail budeme posielať rozhodnutia v papierovej forme ako doteraz. Ďakujeme

kontakty/zadanie-e-mailovej-adresy-pre-danove-ucely/

Kalendár

Po Ut St Št Pia So Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kalendár akcií 2024

Mobilná aplikácia

Sledujte informácie z nášho webu v mobilnej aplikácii - V OBRAZE.

Live prenos z kostola

Orientačný plán

orientačný plán

sms info

Facebook

Promo video

MŠVVaŠ SR

Logo